Kezdőlap Visszajelzés

[Fejlesztés alatt]

Kezdőlap

Hírek...

A jövő üzemanyaga az autógáz lehetne!

A gázüzemű közlekedés forradalmi változást hozhat, olyan új és fontos kérdéskör, amellyel sokkal többet kell foglalkozni a gazdasági és a politikai élet szereplőinek is-jelentette ki egy nemzetközi szakmai konferencián Vona Gábor, amelyen hazai vállalkozók mellett holland, olasz, német és orosz cégvezetők, köztük a Gazprom óriásvállalat is képviseltette magát, de orosz parlamenti képviselők is tiszteletüket tették.
   A Jobbik elnöke szerint a benzin és a gázolaj mellett környezetvédelmi ! és gazdasági szempontok alapján is - különösen a nagyvárosi közlekedésben - forradalmi változást jelenthet a gázüzemű közlekedés megerősítése. A pártelnök hozzátette: bízik abban ,hogy a Parádsasváron megrendezett nemzetközi konferencia nyitánya lehet sok gazdasági kapcsolatnak, amelyek túlmutatnak az autógáz üzletágon ,s az orosz-magyar kapcsolatokban is fontos előrelépést hozhat. Kovács Béla, a Jobbik európai parlament képviselője, hangsúlyozta, a fórum célja az volt, hogy egy asztalhoz ültessék a gázszállítót és az ágazat vezető cégeit. Szerinte nem csak a gázüzemű autókat lehetne használni, hanem tömegközlekedési eszközöket és mezőgazdaságban használt járműveket is. Kovács - aki az EP Oroszország-EU Parlamentközi Energetikai Munkacsoport elnöke is - hangsúlyozta, hogy az új technológia már kevésbé költségigényes: egy autó átalakítása típustól függően 450-600 euróba kerül, megtérülési ideje viszont rendkívül rövid. Az átalakításhoz állami támogatásra van szükség, de uniós források is rendelkezésre állnak. Ismert, az autógáz-ágazat Európában egy dinamikusan fejlődő terület.
   Forrás: Hazai Pálya Ingyenes közéleti lap III. évfolyam 5. szám 2013.dec.-2014.jan.

 

Rendkívüli delegáció Gyöngyösön!

   Az autógáz üzemeléséről, piaci és technológiai lehetőségeiről tartottak konferenciát Gyöngyösön, majd Parádsasváron előadásokat is tartottak. Az esemény életre hívója Kovács Béla ,a Jobbik Európai Parlament Európai Orosz-EU Energetikai Bizottság elnöke volt. Hazai vállalkozók mellett holland, olasz, német és orosz cégvezetők, köztük a Gazprom óriásvállalat is képviseltette magát, de orosz parlamenti képviselők is részt vettek a rendezvényen. A konferencián az orosz-magyar gazdasági kapcsolatok is terítékre került. Az autógáz-ágazat Európában dinamikusan fejlődő terület. A gázüzemű meghajtás népszerűsítésére kitörési pont lehet a tömegközlekedés vagy az agrárium, hiszen a gáz nem csak környezetvédelmi szempontból előnyösebb, de a termelést is olcsóbbá és hatékonyabbá teheti. A gázüzemű motorok akár 75 százalékkal kevesebb szén-monoxidot és 25 százalékkal kevesebb szén-dioxidot bocsátanak ki a benzinnel vagy a gázolajjal működő gépjárművekhez képest. A szakemberek tapasztalata szerint a gázüzem NEM károsítja a személyautókat és a vezetés élményét sem befolyásolja. Ellenben a gáz ára és haszna alapján abszolút versenyképes technológia. A konferencián magyarországi cégvezetők is felszólaltak, megosztották a nemzetközi hallgatósággal tapasztalataikat, és örömüket fejezték ki, hogy a Gazprom vezetősége is képviseltette magát, hiszen eddig egy magyarországi meghívást sem fogadtak el.
   Forrás: Gyöngyösi Újság Gyöngyös Város Önkormányzatának időszaki kiadványa XIV. évfolyam 9. szám 2013.dec.

 

Tünetmentes betegség avagy tények és tévhjitek gűzüzemű autókról

http://www.autogazklub.hu/cikkeink/tunetmentes-betegseg-avagy-tenyek-es-tevhitek-a-gazuzemu-autokrol/
 

Mélygarázsok

http://pbgazbiztonsag.blog.hu/2013/06/04/biztonsagosan_lehajthatunk_az_lpg_autogaz_uzemu_gepjarmuvel_is_a_melygarazsokba
 

Webhelyünkkel kapcsolatos kérdéseit és észrevételeit várjuk a következő címen: thomey@freemail.hu.
Utolsó módosítás: 2014.02.03.